13 september 2024

Woningcorporaties zijn klaar met de wooncrisis en zoeken woningzoekenden die samen met hen in actie willen komen

De woningcorporaties in de regio Rotterdam voeren al een aantal jaar actie tegen de wooncrisis onder de vlag ‘Gewoon Wonen’. In de afgelopen jaren zijn afspraken gemaakt voor de bouw van 22.500 sociale huurwoningen en is er gewerkt aan korte- en langetermijnoplossingen zoals flexwoningen en betere doorstroming. Dit heeft tot op heden echter niet gezorgd voor genoeg woningen. Projecten, plannen en oplossingen lopen vast. Daarom trekken de woningcorporaties aan de woningnoodbel en schakelen hulp in van woningzoekenden.

Uitgestelde woningbouw betekent uitgestelde mensenlevens

Samen met woningzoekenden willen de woningcorporaties in de regio Rotterdam laten zien dat de wooncrisis niet alleen draait om een tekort aan woningen, maar om mensenlevens die beïnvloed worden. Al jarenlang worden de levens van veel woningzoekenden uitgesteld, bijvoorbeeld doordat er in de huidige woning geen ruimte is voor gezinsuitbreiding of doordat mensen niet in de buurt van hun werkplek kunnen wonen. De woningcorporaties in de regio Rotterdam lopen vast in hun plannen en projecten om hier oplossingen voor te bieden. De bouwprijzen stijgen, bouwgrond is schaars, en te lage ambtelijke capaciteit zorgt voor uitstel of beëindiging van bouwprojecten.

Op zoek naar 365 woningzoekenden

De woningcorporaties in de regio Rotterdam zoeken 365 woningzoekenden die samen met hen willen laten zien wie er lijdt onder de woningnood. Van elke woningzoekende wordt een professionele foto genomen. Van de 365 portretten wordt een indrukwekkende scheurkalender gemaakt en de foto’s worden gebruikt voor een online en offline campagne die beslissingsmakers wakker gaat schudden.

Doe mee!

Ben je of ken je iemand die wacht op een sociale huurwoning en wil je graag in actie komen? Doe mee met de fotoshoot bij jou in de buurt. Doe je mee? Schrijf je dan nu in voor 20 september via gewoonwonen.nu/laatjezien